رایحه درمانی با عصاره گل محمدی خشک در مشهد بر اضطراب بیماران تحت عمل جراحی بای پس عروق کرونر تأثیری ندارد.
در مطالعه خود، گروه تجربی سه قطره اسانسگل محمدی 4 درصد را به مدت 10 دقیقه در یک شب و یک ساعت قبل از عمل استنشاق کردند.
. این تناقض ممکن است به دلیل نمونه های مختلف تحقیقاتی و تهاجمی بودن روش های پزشکی باشد. به عنوان مثال، فضل الله پور و همکاران.
اضطراب را در بیماران تحت عمل جراحی قلب باز ارزیابی کرد، در حالی که در مطالعه حاضر این اضطراب در بیماران آندوسکوپی بود که ممکن است به دلیل آندوسکوپی پرخاشگری کم نسبت به روش جراحی، مشکلات روحی و جسمی کمتری را تجربه کنند.
علاوه بر این، ناکارآمدی رایحه درمانی با عصاره گل رز دمشق ممکن است به دلیل شدت اضطراب و سطوح استرس شدید در بیماران تحت عمل جراحی قلب باز باشد.
نتایج ما نشان داد که سابقه بستری در دو گروه مورد مطالعه ما از نظر آماری تفاوت معنیداری دارد، اما نمونههای دو گروه برای اولین بار بر اساس معیارهای ورود تحت آندوسکوپی قرار گرفتند و بر این اساس، متغیر اصلی اضطراب آندوسکوپی بود نه بستری شدن.
یکی از محدودیت های این مطالعه عدم وجود فرآیند دوسوکور به دلیل نوع و ماهیت مداخله است. محدودیت دیگر مطالعه، تفاوت در طول مدت بیماری و سابقه بستری در بیماران بود که می تواند بر نمره اضطراب پس از مداخله تأثیر بگذارد.
این محدودیت با استفاده از تحلیل کوواریانس کنترل شد. پیشنهاد می شود مطالعات تجربی بیشتری در این زمینه با کنترل عوامل مداخله گر شناخته شده در این مطالعه طراحی شود.
با این حال، مطالعات قبلی اضطراب را در آندوسکوپی بررسی نکردند و روشها در این مطالعات بسیار متنوع بودند.
همچنین روش های تهاجمی مانند آندوسکوپی، آنژیوگرافی، همودیالیز و جراحی از نظر نحوه انجام، مدت زمان، وسعت و شدت تهاجمی و نوع بیماری نمونه های مورد مطالعه بسیار متفاوت است.
بنابراین، برای تایید نتایج مطالعه حاضر، انجام مطالعات بیشتر در مورد تأثیر رایحه درمانی گل محمدی بر اضطراب بیماران آندوسکوپی توصیه می شود.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.