آزمایشهای ایدمیولوژیک و/یا بالینی نشان دادهاند که مصرف پسته فیض آباد تأثیر مفیدی بر پیامدهای سلامتی مانند فشار خون بالا، دیابت، CVD، سرطان، سایر شرایط التهابی و مرگ و میر کلی دارد.
آجیل ها غذاهایی با مواد مغذی با مشخصات اسیدهای چرب سالم هستند و همچنین سایر ترکیبات زیست فعال را با فواید سلامت شناخته شده ارائه می دهند.
در میان آجیل، پسته دارای محتوای چربی و انرژی کمتر و بالاترین سطح K، γ-توکوفرول، ویتامین K، فیتواسترول ها، کاروتنوئیدهای زانتوفیل، برخی مواد معدنی (مس، آهن و منیزیم)، ویتامین B6 و تیامین است.
پسته پتانسیل آنتی اکسیدانی و ضد التهابی بالایی دارد. ویژگی های ذکر شده و ترکیب مواد مغذی احتمالاً به شواهد فزاینده ای کمک می کند که مصرف پسته سلامت را بهبود می بخشد.
بررسی حاضر به بررسی اثرات بالقوه مواد مغذی و فیتوکمیکالها در پسته و همچنین شواهد اپیدمیولوژیک و بالینی که از این فواید سلامتی پشتیبانی میکنند، میپردازد.
در مقایسه با سایر مغزها، پسته دارای چربی کمتر (بیشتر از PUFA و MUFA) و محتوای انرژی و سطوح بالاتر فیبر (هم محلول و هم نامحلول)، K، فیتواسترول، γ-توکوفرول، ویتامین K و کاروتنوئیدهای زانتوفیل است.
پسته جزو پنجاه غذای برتر با پتانسیل آنتی اکسیدانی بالا است (مرجع Halvorsen، Carlsen و Phillips11). علاوه بر این، پسته تنها مغزی است که حاوی مقادیر قابل توجهی لوتئین و زآگزانتین است.
ثابت شده است که پلی فنول ها، زانتوفیل ها و توکوفرول های پسته به سرعت در معده قابل دسترسی هستند، بنابراین امکان جذب در قسمت فوقانی روده کوچک را به حداکثر می رساند و در نتیجه به رابطه مفید بین مصرف پسته و پیامدهای مرتبط با سلامتی کمک می کند.
فیلوکامو12).پسته، در مقایسه با سایر مغزها، چربی نسبتاً کمی دارد، حاوی 45.4 گرم چربی کل در 100 گرم مغز پسته و شامل 5.6 گرم SFA، 13.7 گرم PUFA و 23.8 گرم MUFA.
در داخل اسیدهای چرب، اسیدهای چرب اولئیک و لینولئیک، که هر دو به دلیل خواص پیشگیرانه قلبی عروقی خود شناخته شده اند (مرجع Gillingham، Harris-Janz و Jones17)، بیش از 60 درصد از کل محتوای چربی پسته را نشان می دهند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.