گوجه فرنگی در بازار مشهد برای کشاورزی، تغذیه انسان و غذاهای جهانی مهم است.
با این حال، بسیاری از گونههای تجاری گوجهفرنگی، از جمله سالادت که بر بازار آمریکای شمالی تسلط دارد، به تغییرات محیطی که بر عملکرد و مسیرهای بیوشیمیایی حیاتی از جمله کاروتنوئیدها و ایزوپرنوئیدها تأثیر میگذارد، بسیار حساس هستند.
ما پتانسیل تنوع کشاورزی گوجه فرنگی، به ویژه تنوع ژنتیکی آن، را به عنوان یک ابزار تحقیقاتی کم ارزش برای درک مقررات زیست محیطی بیوشیمی گیاهی تحت آب و هوای مختلف برجسته می کنیم.
با این حال، تنوع ژنتیکی گوجه فرنگی در مکزیک، مرکز اصلی اهلی سازی گوجه فرنگی، به طور رسمی توصیف یا محافظت نشده است. ما پیشنهاد میکنیم که تلاشهای بین رشتهای برای شناسایی، حفظ و تحقیق این منابع ژنتیکی مهم جهانی ضروری است.
گوجه فرنگی کشت شده ترین محصول باغی جهان و چهارمین محصول غذایی با ارزش اقتصادی است که در کشورهای کم درآمد و متوسط تولید می شود، با تولید جهانی به ارزش 88 میلیارد دلار آمریکا (FAOSTAT، 2019).
در میان مواد غذایی که به طور گسترده در سراسر جهان استفاده می شود (Long، 2000)، از نظر فرهنگی مهم است و منبع غذایی مهمی از کاروتنوئیدها، از جمله پروویتامین A (β-کاروتن) و سایر آنتی اکسیدان ها (به عنوان مثال، لیکوپن و توکوفرول ها) است.
کمبودهای مرتبط در میان جمعیت های کم تغذیه باعث نابینایی دوران کودکی، سوء جذب مواد مغذی و خطرات بالاتر مرگ و میر و سلامت ضعیف می شود (پایگاه جهانی WHO در مورد کمبود ویتامین A، 2021).
مکزیک – مرکز جهانی اهلی کردن گوجه فرنگی – میزبان تنوع کشاورزی منحصر به فرد گوجه فرنگی است (Lobato-Ortiz et al., 2012)، از جمله تنوع ژنتیکی و اکوسیستم های کشاورزی سنتی مرتبط و دانش. ما پتانسیل تحقیقاتی نادیده گرفته شده این منابع را در نظر می گیریم.
از جمله به عنوان یک مدل منحصر به فرد برای کاوش در تنظیم زیست محیطی بیوسنتز و تجمع کاروتنوئیدها تحت رژیم های آب و هوایی مختلف، و شواهد اولیه ارائه می کنیم که نشان می دهد گونه های محلی مکزیکی ممکن است تجمع کاروتنوئیدی بالاتری را در رژیم های دما نشان دهند.
رقم تجاری عمده در مکزیک. با این حال، ما تأکید میکنیم که چنین خطوط امیدوارکنندهای از تحقیقات متکی به اولین تلاشهای فرا رشتهای برای شناسایی، توصیف و حفاظت از تنوع کشاورزی گوجهفرنگی مکزیک است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.